Bio

antwerpenin_valot_vp_portrait-213x300Tämä on Virtamies Veli-Pekka Bäckmanin kotisivu. Tervetuloa musiikin, kirjallisuuden ja kuvataiteeni pariin.

Welcome to Virtamies Veli-Pekka Bäckman´s web site. Enjoy my music, readings and visuals. By the end of the year 2015 You´ll be able to enjoy most of the stuff here also in English. Remember to Join my Mail List (Liity postilistalle) and stay tuned for more.

Kuka?

Veli-Pekka Bäckman – Virtamies – on tyrvääläinen taiteilija, jonka tekemiset käsittävät sävel-, kuva-, sana- ja näyttämötaiteita, keskipisteessä musiikki eri muodoissaan.

Bäckman syntyi Tyrväällä (nyk. Sastamala) v. 1969 ja on elämänsä aikana kiertänyt kotimaansa lisäksi Belgiaa, Hollantia, Eestiä ja Tanskaa. Nykyinen kotikaupunki Sastamala on luonnollisesti kirjavan toiminnan lähtöpaikka, mutta monet projektit ulottuvat koko maahan ja laajemmin mm. Pohjoismaihin.

Koulutukseltaan Bäckman on HuK, pääaineenaan Latinan kieli ja Rooman kirjallisuus. Toinen, artesaanitutkinto, on kivenveiston alalta.

Teoksissaan Bäckman pyrkii kaatamaan taiteenlajien välisiä raja-aitoja. Tärkeä tavoite hänen työssään on pienen hetken vangitseminen. Tästä syystä monet hänen teoksistaan ovat luonteeltaan miniatyyrejä, joskin tuotannosta löytyy mittaviampiakin teoksia, kuten musikaaleja. Monet Bäckmanin teoksista ilmenevät sarjoina. Hänen teostensa tyylilaji on nykyromantiikka.

Bäckman tekee luovaa työtään keneltäkään lupaa kyselemättä, joskin osa töistä valmistuu tilauspohjalta. Merkittävää roolia hänen tekemisissään näyttelee toiminta musiikkipedagogina.

Virtamies viettää vuosina 2015 – 2016 25. taiteilijajuhlavuottaan – liity postilistalle ja saat kuulumisia sähköpostitse!


Mitään hyvää ei odota liian pitkään…

Tässä blogissa on aiemmin jäänyt kertomatta, että Virtamiehen toiminta on järjestäytymässä perusteellisesti. Lähiaikoina perustettava osakeyhtiö tulee kattamaan Virtamiehen kaikki toimialat ja hankkeet. Opetustoiminnan, askarreltavien pienoismallien ja esiintyvän taiteen saralla kaikki on valmista, joten niiltä osin syksy käynnistyy tavalliseen tapaan. Muu

0 comments

Summer’s Almost Gone

Jim Morrisonia siteeraten otsikoidaan tämä tiedoksianto. Virtamiehen postilaatikko tulvii tiedusteluja siitä, koska rätisee ja paukkuu. No kohta rätisee ja paukkuu. On näet reilun viikon päivät aikaa siihen kun Virtamies Bäckmanin limonaaditehtaan neitsyterä Apteekkari Bäckmanin inkiwäärilimonaadia singahtaa maailmalle. Olethan ennakkotilaajien joukossa?

0 comments

Limonaadinmakuinen muistokirjoitus Pakana-pukille

Nyt joku ajattelee, että menee Virtamiehellä puurot ja vellit sekaisin, kun saman otsikon alla käsitellään vuohia ja virvoitusjuomaa, mutta näin ei todellakaan ole asian laita. Katsokaas. Rakas pikku partasuumme, pukki Pakana veti viimeiset henkäyksensä pari viikkoa takaperin. Jäljelle jäi suunnaton

0 comments

Inkiväärilimonaadi: yhteistyön hedelmä.

Virtamiehen limonaadihanke palautuu Apteekkari O.A. Bäckmaniin, joka perusti virvoitusjuomatehtaansa Tyrväälle vuonna 1892. Kauan sitten toimintansa lakanneelle, ilmeisen hyväntuuliselle laitokselle ollaan nyt luomassa uutta elämää. Apteekkarin valkoinen ja punainen limonaadi elävät menneessä, reseptit ovat vuosien saatossa kadonneet, eikä paluuta alkulähteille täten ole. Apteekkarin limonaaditehtailusta ei

0 comments

Blue Mary iskussa!

Blue Mary valmistautuu kolmeen seuraavaan keikkaansa. Voit tulla kuulemaan soittoa, joka jalostuu pikku hiljaa cover-vetoisesta R&B:sta melodisemmaksi rockiksi, biisit yhä enemmän omaa tuotantoa. Kökköbaarin (Myllytupa, Keikyä, Sastamala) tunnelma on mitä todennäköisimmin tiukka ja tiivis, showtime 22.00. Laiturilavan keikalle lauantaina 11.8. klo

0 comments