Bio

antwerpenin_valot_vp_portrait-213x300Tämä on Virtamies Veli-Pekka Bäckmanin kotisivu. Tervetuloa musiikin, kirjallisuuden ja kuvataiteeni pariin.

Welcome to Virtamies Veli-Pekka Bäckman´s web site. Enjoy my music, readings and visuals. By the end of the year 2015 You´ll be able to enjoy most of the stuff here also in English. Remember to Join my Mail List (Liity postilistalle) and stay tuned for more.

Kuka?

Veli-Pekka Bäckman – Virtamies – on tyrvääläinen taiteilija, jonka tekemiset käsittävät sävel-, kuva-, sana- ja näyttämötaiteita, keskipisteessä musiikki eri muodoissaan.

Bäckman syntyi Tyrväällä (nyk. Sastamala) v. 1969 ja on elämänsä aikana kiertänyt kotimaansa lisäksi Belgiaa, Hollantia, Eestiä ja Tanskaa. Nykyinen kotikaupunki Sastamala on luonnollisesti kirjavan toiminnan lähtöpaikka, mutta monet projektit ulottuvat koko maahan ja laajemmin mm. Pohjoismaihin.

Koulutukseltaan Bäckman on HuK, pääaineenaan Latinan kieli ja Rooman kirjallisuus. Toinen, artesaanitutkinto, on kivenveiston alalta.

Teoksissaan Bäckman pyrkii kaatamaan taiteenlajien välisiä raja-aitoja. Tärkeä tavoite hänen työssään on pienen hetken vangitseminen. Tästä syystä monet hänen teoksistaan ovat luonteeltaan miniatyyrejä, joskin tuotannosta löytyy mittaviampiakin teoksia, kuten musikaaleja. Monet Bäckmanin teoksista ilmenevät sarjoina. Hänen teostensa tyylilaji on nykyromantiikka.

Bäckman tekee luovaa työtään keneltäkään lupaa kyselemättä, joskin osa töistä valmistuu tilauspohjalta. Merkittävää roolia hänen tekemisissään näyttelee toiminta musiikkipedagogina.

Virtamies viettää vuosina 2015 – 2016 25. taiteilijajuhlavuottaan – liity postilistalle ja saat kuulumisia sähköpostitse!


Ålandstidningen kertoo pienoismallien tekijöistä!

Ahvenanmaan-retki on suoritettu! Sää suosi ja kaikki sujui mainiosti. Ålandstidningen haastatteli retkikuntaamme ja julkaisi projektistamme hauskan jutun. Varsinainen matkakertomus laaditaan, jahka matka-arkku saadaan puretuksi. Luvassa on myös kuvamateriaalia, mm. videota Hammarlandin ja Kökarin kirkkojen mittauksesta. Sitä kaikkea odotellessa voit tutustua lehtijuttuun.

0 comments

MISSIO XP -työryhmä purjehtii Ahvenanmaalle

Land hå! Heinäkuun toisella viikolla Virtamiehen MISSIO XP -työryhmä pakkaa mittatikkunsa, telttansa, kylmälaukkunsa ja muistiinpanovälineensä ja purjehtii kohti lounasta. Onhan tarkoitus kiertää Ahvenanmaata tiiviin mittausekspedition merkeissä. Kumlinge aloittaa kierroksen, sieltä matka taittuu pääsaaren kirkkoparatiisiin ja edelleen Kökariin. Tavoitteena on mitata valtaosa Oolannin

0 comments

Kuusi ja Kataja – lähtölaskenta!

Musiikinystävät Huittisissa! Sastamalassa suuren suosion saavuttanut, täysille saleille esitetty kamariooppera Kuusi ja Kataja on ensi sunnuntaina kuultavana ja koettavana Huittisissa!              Huittisten (ja Pretorian) oma poika Evan Schoombie, Länsi-Suomen opiston Performing Arts -osaston johtaja, on ohjannut teoksen kolmen

0 comments

Virtamies Bäckman ja musiikkidraama

Olen viime aikoina kirjoittanut paljon Kuusi ja Kataja -kamarioopperan tiimoilta. Se on tietenkin perusteltua, ensi-iltaa vietettiin vain muutamia viikkoja sitten, ja kiertue jatkuu hamaan ensi vuodenvaihteeseen saakka. Pidän tärkeänä, että ihmiset tuntevat teoksen tullessaan kuulemaan, katsomaan ja kokemaan ihmettä. Ainakin aiheeseen

0 comments

Kuusi ja Kataja: Huittinen uudisoi!

Kuusen ja Katajan Huittisten esitys lähestyy ja paikallinen lehdistö on noteerannut hankkeemme. Samoja asioita toki voi lukea aiemmista blogikirjoituksista, mutta on aina mukava nähdä millä layoutilla ja painotuksella edetään. Jos präntti on pientä, etsikää lehdet käsiinne. Lauttakylä-lehti 21.2.2018, s.9 ja

0 comments