Bio

antwerpenin_valot_vp_portrait-213x300Tämä on Virtamies Veli-Pekka Bäckmanin kotisivu. Tervetuloa musiikin, kirjallisuuden ja kuvataiteeni pariin.

Welcome to Virtamies Veli-Pekka Bäckman´s web site. Enjoy my music, readings and visuals. By the end of the year 2015 You´ll be able to enjoy most of the stuff here also in English. Remember to Join my Mail List (Liity postilistalle) and stay tuned for more.

Kuka?

Veli-Pekka Bäckman – Virtamies – on tyrvääläinen taiteilija, jonka tekemiset käsittävät sävel-, kuva-, sana- ja näyttämötaiteita, keskipisteessä musiikki eri muodoissaan.

Bäckman syntyi Tyrväällä (nyk. Sastamala) v. 1969 ja on elämänsä aikana kiertänyt kotimaansa lisäksi Belgiaa, Hollantia, Eestiä ja Tanskaa. Nykyinen kotikaupunki Sastamala on luonnollisesti kirjavan toiminnan lähtöpaikka, mutta monet projektit ulottuvat koko maahan ja laajemmin mm. Pohjoismaihin.

Koulutukseltaan Bäckman on HuK, pääaineenaan Latinan kieli ja Rooman kirjallisuus. Toinen, artesaanitutkinto, on kivenveiston alalta.

Teoksissaan Bäckman pyrkii kaatamaan taiteenlajien välisiä raja-aitoja. Tärkeä tavoite hänen työssään on pienen hetken vangitseminen. Tästä syystä monet hänen teoksistaan ovat luonteeltaan miniatyyrejä, joskin tuotannosta löytyy mittaviampiakin teoksia, kuten musikaaleja. Monet Bäckmanin teoksista ilmenevät sarjoina. Hänen teostensa tyylilaji on nykyromantiikka.

Bäckman tekee luovaa työtään keneltäkään lupaa kyselemättä, joskin osa töistä valmistuu tilauspohjalta. Merkittävää roolia hänen tekemisissään näyttelee toiminta musiikkipedagogina.

Virtamies viettää vuosina 2015 – 2016 25. taiteilijajuhlavuottaan – liity postilistalle ja saat kuulumisia sähköpostitse!


Suu makeaksi! – Joulu on ovella,

HUOM! LIMONAADIPUODIN AUKIOLOAJOISSA PIENIÄ MUUTOKSIA. KS. SIVUN ALALAITA! Apteekkari Bäckmanin inkiwäärilimonaadin ystävät näyttävät ottaneen varaslähdön joulunviettoon! Toki onhan pikkujouluaikaa kestänyt jo jonkin aikaa. Moni on keksinyt sekoittaa limonaadia mm. valkoviiniglögiin. Kokeilin tätä itsekin. Toisin kuin perinteisessä glögismissä, sekoitus toimii yhtä

0 comments

Limonaadipuodin avajaiset käynnissä!

Limonaadinystäville! Apteekkari Bäckmanin inkiwäärilimonaadi on saanut erinomaisen vastaanoton! Limonaadipuodin avajaisten ensimmäisenä päivänä Tyrvään Pryki tulvehti innokkaita limonaadinystäviä ja menekki oli kova. Juomaa riittää myyntiin vielä toisellekin päivälle, mutta jos niin kävisi, että pullot hupenisivat myyntitiskiltä, tuotetta on mahdollista saada lisää

0 comments

Virtamiehen Limonaadipuodin avajaiset 1.-2.11. klo 10-20

Rakkaat limonaadinystävät! Virtamiehen Limonaadipuoti (arkkitehdas, kirjakauppa, galleria ja säveltämö) avaa ovensa Tyrvään Prykissä 1.-2.11, kunniakkaan Warelian kumppanina. Avajaisohjelma on muotoutunut ja se näyttää seuraavalta. Molempina päivänä ohjelma noudattaa samaa rakennetta. Klo 10.00 ovet aukeavat. Limonaadimaistiaisia ja tuote-esittelyä non stop. Klo

0 comments

Mistä on pienet limonaadipullot tehty?

Hunajasta, inkivääristä, sitruunasta, sokerista, vedestä, hiilihaposta, lasipullosta, patenttikorkista, sinetistä ja etiketistä. Hunajaa Virtamies kaataa limonaadikattilaansa niin rapean määrän, että ihan hirvittää. Todennäköisesti mikään juoma maailmassa ei sisällä yhtä paljon hunajaa kuin Apteekkari Bäckmanin inkiwäärilimonaadi; ei ainakaan lähituotettua tyrvääläistä mesiherkkua!  Ja

0 comments

Limonaadia herkkusuille!

Tyrväällä valmistetaan limonaadia! Virtamies Bäckmanin Limonaaditehdas tarjoaa asiakkailleen käsityönä valmistetun makunautinnon, joka koostuu aidosta inkivääristä, lähituotetusta hunajasta ja kirpeästä sitruunasta. Apteekkari Bäckmanin inkiwäärilimonaadia valmistettaessa ei raaka-aineita säästellä – sen maku vie mennessään, eikä jätä vaativampaakaan limonaadinystävää kylmäksi! Juo sellaisenaan tai

0 comments