Muuta designia

Tilaukset ja tiedustelut voit tehdä Virtamies Veli-Pekka Bäckmanille virtamies@virtamies.fi tai puhelimitse 0505901541

 

Vammalan kaupungin viiri

vammalanviiri-300x37

Tekstiili, 2007


Kaupunkikuva

pikavuoropysakki_sairaala1-300x225-1 pikavuoropysakki_ennen_stailausta

muukalainen_tyrvaalla

Joku kehui Sastamalan bussipysäkkejä maan ihanimmiksi. Mene ja tiedä, stailaamalla ainakin saatiin uusi ilme. Punk’s not dead – (neither is Chamberfolk!)

Käsinmaalattu vaneri, 2007
Sastamalan kaupunki


Koristevalaistus

jouluvalot_sastamala

Led-tekniikka aikaansai valtavan energiasäästön. Lisäksi tekniikka mahdollistaa valloittavien koristevalojen toteutuksen katujen varsille ja näyteikkunoihin. Sastamalan katuja valaisi lauma olkipukkeja, kunnes tulipalo ne tuhosi. Jahka päästään ensi jouluun, tälläkin sivulla voitaneen ihastella kaupungin nykyisiä jouluvaloja, hyvät kuvat toistaiseksi ottamatta…

Led-tekniikka, 2008
Sastamalan kaupunki


Pienoismallit

tarvaspaa tarvaspaa_kosketeltava_kipsimalli   

Kuvataiteeksi laskettakoon myös pienoismallit, joita olen toteuttanut rakennussarjoina sekä fyysisinä esineinä kipsistä tai sekatekniikalla valmistettuna. Yllä kuvapari vuodelta 2006, jossa Gallen-Kallelan sakaraharjainen linna muuttui sekä koottavaksi rakennussarjaksi että näkövammaisille tarkoitetuksi kosketusmalliksi. Näitä vanhempi on pienoismalli Tampereen tuomiokirkosta, vuodelta 1999. Uudempaa tuotantoa on keskiaikaisten kivikirkkojemme pienoismallirakennussarjat, tässä kuvattuna Tyrvää ja Finström.

Rakennussarja, pahvi ja pienoismalli, kipsi ja sekatekniikka, 2006
Gallen-Kallelan Museo (Tarvaspää)


Kullanmuru-musikaali

pukuluonnoksia

Puvustussuunnitelma, 2010


Muotokuva

 pioandkekkalogo

Edgar Allan Poe nähdään tässä vangittuna kipsiin, vierellään hiekkavalutekniikalla toteutettu mitali. Julisteisiin ja käyntikortteihin on sitä paitsi hyvä sisällyttää hauska potretti. Näitä olen ajanoloon tehnyt sinne tänne. Oheisessa kuvassa musikaalinen klovniteatteri PIO & KEKKA. (Niin, totta. Kekka on juuri tämä samainen Virtamies).


Kissankuvat

Lapatossu, 1999


Juliste

kullanmuru_juliste  

Julistetaiteeni on lähestymistavaltaan melko pelkistettyä. Tämä juliste liittyy Kullanmuru-musikaaliin, jota alkuperäisellä tanskankielisellä nimellään oltiin toteuttamassa v. 2003. Projekti lykkääntyi seitsemällä vuodella ja kyltin teksti vaihtui suomenkieliseksi. Muina näytteinä Huuhkajavuori Blues 2016- ja saksofoniyhtye SaxSet:in  julisteet.


Kattofriisi

kattofriisi

Huoneistojen seiniä voi koristella mukavalla tavalla lisäämällä katonrajaan friisin. Tämä friisiluonnos toteutettiin keittiön seinälle Helsingin Munkkiniemessä.


Tiepuhuja

kesakahvila_vanha_mummula_stand

Virtaviivainen ständi voi houkutella uusia asiakkaita paikkaan kuin paikkaan. Vanha pitsihuvila Sastamalan keskustassa muuttui kesäkahvilaksi ja siihen liittyy oheinen kookas tiepuhuja.


 

Logo

rakennusliike_selin     

Logot, joita suunnittelen ovat kuin leimasimia. Skaalattavissa, toimivia värikoodista riippumatta.


Levynkansi

willa_ma_fella_label

Olen suunnitellut kannet kaikkiin omiin julkisuihini. Kansitaidetta on näkyvillä Kuunneltavaa– ja luettavaa -sivuilla. Piiloon jää sen sijaan tämä hurmaava LP-levyn keskiö vuodelta 1989. Sinebrychoffin puiston innoittamaa psykedeliaa.


Tekninen piirtäminen

uotin_julkisivu

Tarpeen sanellessa antaudun tekniseen piirtämiseen käsityömenetelmin. Tässä havainnollistetaan kotitaloni julkisivua.


Koristerakentaminen

Virtamiehen kirveenlyömää.


Sukupuut

Bär-suvun sukupuu, 1997


Lyhytelokuvan ohjaus

Suomalaisen kirjan Museo Pukstaavin esittelyvideo