Limonaaditehdas Tyrwäällä!

Apteekkari Bäckmanin Hedelmälimonaadit

Virtamies Bäckmanin Limonaaditehdas jatkaa perinteitä, jotka apteekkari Otfried Abelard Bäckman käynnisti vuonna 1892, perustaessaan kivennäisvesitehtaan apteekkinsa yhteyteen.

Limonaaditehdas valmistaa tällä hetkellä kahta tuotetta: Apteekkari Bäckmanin Inkiwäärilimonaadia ja Apteekkari Bäckmanin Mansikkalimonaadia. Ensinmainitussa juomanautintoa hallitsee voimakkaana jälkimakuna levittäytyvä inkiväärin aromi, jota suloinen hunaja ja lempeä sitruuna tasapainottavat. Jälkeenmainitussa maistuu mehevän kotimaisen mansikan ohella pirteä puolukka ja pyöreä hunaja. Juoman höyrymehupitoisuus on 54%. Tuotevalikoima laajentuu kevään edetessä!

Apteekkari Bäckmanin hedelmälimonaadit valmistetaan 100% käsityönä ja suurella sydämellä. Nauti niitä siemaillen ja aistit herkkänä.

Juomat soveltuvat erityisen hyvin juhlatilanteisiin tai ruokailun yhteyteen. Niitä sopii käyttää myös mikserinä erilaisissa juomasekoituksissa. Sellaisenaan nautittuna juomat ovat parhaimmillaan hyvin jäähdytettyinä, pienestä lasista nautittuna.

Juomissa käytetty monikukkahunaja on peräisin Hoikkasen mehiläistarhalta Vesilahdesta ja mehiläisviljelijä Minna Koiviston tiluksilta Häijäästä. Mansikat toimitetaan tehtaalle eri puolilta Pirkanmaata. Käsinvalmistetut puiset limonaadikorit valmistaa lantulalainen puuseppä Ykä Pihlajamäki.

Limonaadissa käytettävä inkivääri on tehtaan itse uuttamaa, marjamehut valmistetaan höyryttämällä. Säilyvyyden parantamiseksi juomiin on lisätty säilöntäainetta, muuten juomat ovat lisäaineettomia. Inkiwäärilimonaadi säilyy avaamattomana huoneenlämmössä noin neljä kuukautta, jääkaapissa pidempään. Mansikkalimonaadin  voidaan tässä vaiheessa luvata säilyvän avaamattomana huoneenlämmössä kaksi kuukautta. Tuotteiden säilyvyyttä tutkitaan jatkuvasti.


Tuotteet

Limonaadipullo (250 ml) on varustettu posliinisella, sinetöidyllä patenttikorkilla. Tuotteet myydään pääsääntöisesti 1, 2, 4, 6 tai 16 pullon erissä. 16 pullon tilaus tomitetaan pahvilaatikossa, mutta erä voidaan toimittaa myös käsin valmistetussa, puisessa vaihtokorissa. 2-6 pullon erät erät pakataan pyydettäessä tyylikkääseen pahviseen kantokoriin.


Apteekkari Bäckmanin Inkiwäärilimonaadi
5,90€ (sis.alv 14%)


Apteekkari Bäckmanin Mansikkalimonaadi
5,90€ (sis.alv 14%)


Kaksikko
Kantokori, jossa 2 pulloa oman valinnan mukaan.
12,00€ (sis.alv 14€)


Nelikko
Kantokori, jossa 4 pulloa oman valinnan mukaan.
24,00€ (sis.alv 14%)


Kuusikko
Kantokori, jossa 6 pulloa oman valinnan mukaan.
36,00€ (sis.alv 14%)

Limonaadikori (16 pll)
20,00€ (sis.alv 24%)
Hinta sisältöineen 114,40€ (sis.alv 14%/24%)

Hinnat jälleenmyyjille sopimuksen mukaan.


Virtamiehen Limonaadipuoti

Inkiwäärilimonaadin keskitetty myyntipiste on Virtamiehen Limonaadipuoti, (Tyrvään Pryki, Marttilankatu 13, 38200 Sastamala). Yksittäisiä pulloja on lisäksi saatavana Vammalan I Apteekista sekä eri ravintoloista ja kahviloista Sastamalan keskustassa, sellaisenaan tai osana erilaisia, mielenkiintoisia juomasekoituksia (Apteekkari Bäckmanin inkiwääricocktail/ Tyrvään Pappila, Pekmannin Eliksiiri/ Walter’s Pub Tyrwää ym.)

Tyhjät limonaadipullot on mahdollista palauttaa Limonaadipuotiin kierrätettäväksi. Pullojen palautus on ehdottoman suositeltavaa, suosimme kierrätystä!

Tee tilauksesi sähköpostitse tai puhelimitse – otamme sinuun yhteyttä valmistusaikataulun ja perilletoimituksen merkeissä! Tapaaminen ja tuote-esittely limonaadipuodissa järjestyy helposti, myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Puhelin: 050 5901541
Sähköposti: virtamies@virtamies.fi


Limonaadipuodin aukioloajat:

Maanantai-Tiistai 10.00-14.00
Keskiviikko 19.45-20.15
Perjantai 10.00-18.00

Poikkeuksista aukioloajoissa ilmoitetaan erikseen ovessa.Otfried Abelard Bäckman
(1860 – 1938)

Tyrvään Apteekkari O. A. Bäckman perusti apteekkinsa yhteyteen kivennäisvesitehtaan vuonna 1892. Siellä valmistettuja limonaadeja, valkoista ja punaista (nimet vastaavista herukoista) myytiin perimätiedon mukaan mm. apteekissa ja sen vieressä sijainneesta kioskista. Limonaadia valmistettiin apteekkarin tehtaalla joitakin kymmeniä vuosia. Tehtaalla kerrotaan valmistetun myös muita virvoitusjuomaksi laskettavia juomia (simaa, mallasjuomaa, kivennäisvettä ym). Valikoiman laajuutta tutkitaan.

Apteekkari Bäckmanin toiminta liikemiehenä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana oli monimuotoista: hän perusti Tyrväälle kirjakaupan, harjoitti siemenkauppaa ja koeviljelyä, oli perustamassa Tyrväälle mm. yhteiskoulua ja työväenyhdistystä. Hän oli nokkamies hankkeessa, joka johti Vammalan kauppalan syntymiseen vuonna 1907. Apteekkari oli tämän ohella pianisti, huilisti ja soitti bassoviulua paikallisessa kamariorkesterissa. Sveitsiläissyntyinen Maria-vaimo, kuusitoista lasta ja runsas joukko työväkeä takasivat sen, että elämä oli yhtä kuhinaa ja Marttilankadun apteekkirakennus koko kauppalan keskipiste.


Virtamies Bäckmanin Limonaaditehdas
Fluviana Oy

Limonaadipuoti:
Tyrvään Pryki
Marttilankatu 13
38200 Sastamala

Tehdas:
Kaukolan kylätalo
Kaukolantie 133
38210 Sastamala

Veli-Pekka Bäckman
Puhelin: 050 5901541
Sähköposti: virtamies@virtamies.fi

Virtamies Bäckmanin Limonaaditehtaan kummisetä on tyrvääläinen limonadisti Johannes Rantanen, adjutantteinaan pukkipojat Peeveli ja Paavali.