Limonaaditehdas

 TUOTTEETApteekkari Bäckmanin Inkiwäärilimonaadi

5,90€ (sis.alv 14%)
Inkiväärilimonaadissa juomanautintoa hallitsee voimakkaana jälkimakuna levittäytyvä inkiväärin aromi, jota suloinen hunaja ja lempeä sitruuna tasapainottavat.


Apteekkari Bäckmanin Mansikkalimonaadi
5,90€ (sis.alv 14%)
Mansikkalimonaadissa maistuu mehevän kotimaisen mansikan ohella pirteä puolukka ja pyöreä hunaja. Juoman höyrymehupitoisuus on 54%.

Apteekkari Bäckmanin Punaherukkalimonaadi
Apteekkari Bäckmanin Valkoherukkalimonaadi
5,90€ (sis.alv 14%)
Tyrvään pontevan apteekkarin alkuperäisiä makuvalintoja 1910-luvulta. Rapsakan herukan ja hempeän hunajan liittoon kätkeytyy raikkaan, terveellisen ja hyväntuulisen virvoitusjuoman sielu. Sokeria herukkalimonaadit sisältävät vain ripauksen, makeus juomiin tulee  pääasiassa hunajasta!

“Kili-kili” -juomalasi, 2,2 dl
5,90€/kpl, 34,00€/6 kpl (sis.alv 24%)


Kaksikko
Kantokori, jossa 2 pulloa oman valinnan mukaan.
12,00€ (sis.alv 14%)


Nelikko
Kantokori, jossa 4 pulloa oman valinnan mukaan.
24,00€ (sis.alv 14%)


Kuusikko
Kantokori, jossa 6 pulloa oman valinnan mukaan.
36,00€ (sis.alv 14%)

Limonaadikori (16 pll)
20,00€ (sis.alv 24%)
Hinta sisältöineen 114,40€ (sis.alv 14%/24%)
16 pullon erän voi halutessaan ostaa myös käsityönä valmistetussa puisessa korissa. Limonaadikorit valmistaa lantulalainen puuseppä Ykä Pihlajamäki.

KIERRÄTYS


Tyhjät pullot voi palauttaa jälleenmyyjillemme.

LIMONAADITEHTAAN TARINA

Virtamiehen Limonaaditehdas jatkaa perinteitä, jotka apteekkari Otfried Abelard Bäckman (1860-1938) käynnisti vuonna 1892, perustaessaan kivennäisvesitehtaan apteekkinsa yhteyteen Sastamalaan. Otfried Bäckmanin apteekki ja limonaaditehdas sijaitsivat talossa, jossa nykyään toimii Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

Tehtaan tuotannosta tuolloin löytyi laaja valikoima eksoottisia nimikkeitä: Cardinal, Keisari, Cream, Malta, Cider, Vichy, joukossa toki myös kotoiset mansikka- ja herukkalimonaadit. Limonaaditehdas jakeli tuotteitaan ympäri Suomenmaata ja toimi osana apteekkari Bäckmanin liiketoimintaa joitakin kymmeniä vuosia.

Apteekkari Bäckmanin toiminta liikemiehenä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana oli monimuotoista: hän perusti Tyrväälle kirjakaupan, harjoitti siemenkauppaa ja koeviljelyä, oli perustamassa Tyrväälle mm. yhteiskoulua ja työväenyhdistystä. Hän oli myös nokkamies hankkeessa, joka johti Vammalan kauppalan syntymiseen vuonna 1907. Apteekkari oli tämän ohella pianisti, huilisti ja soitti bassoviulua paikallisessa kamariorkesterissa. Sveitsiläissyntyinen Maria-vaimo, kuusitoista lasta ja runsas joukko työväkeä takasivat sen, että elämä oli yhtä kuhinaa ja Marttilankadun apteekkirakennus koko kauppalan keskipiste.

Nykyinen limonaaditehtailija Veli-Pekka Bäckman on apteekkari Otfried Bäckmanin pojanpojanpoika, joka haluaa näin vaalia isoisoisänsä perintöä ja kehittää edelleen tämän oivia sihijuomia.

Apteekkari Bäckmanin hedelmälimonaadit valmistetaan 100% käsityönä ja suurella sydämellä. Makeutukseen käytetään pääsääntöisesti hunajaa, eikä juomiin kelpuuteta muuta kuin kaikkein parhaimpia raaka-aineita, usein lähituotettuna. Limonaadissa käytettävä inkivääri on tehtaan itse uuttamaa, marjamehut valmistetaan höyryttämällä. Säilyvyyden parantamiseksi juomiin on lisätty säilöntäainetta, muuten juomat ovat lisäaineettomia. Limonaadipullo (250 ml) on varustettu posliinisella, sinetöidyllä patenttikorkilla.


Apteekkari Bäckmanin perheväkeä ja ystäviä limonaadipullojen äärellä 1890-luvun alussa.

JÄLLEENMYYJÄT
Tyrvään Pryki
Marttilankatu 13, Sastamala
Tyrvään Pappila
Asemakatu 4, Sastamala
http://www.tyrvaanpappila.fi

Pukstaavin kahvila
Marttilankatu 12, Sastamala (myös hanamyynti!)
http://www.pukstaavi.fi/fi/palvelut/kahvila.html

Walter’s Pub
Aittalahdenkatu 6, Sastamala
http://www.walters.fi

Cafe Ernomane
Itsenäisyydentie 5, Sastamala
https://www.visitsastamala.fi/cafe-ernomane/

Vammalan I apteekki
Torikeskus, Sastamala
https://www.vammalanapteekki.fi/

Gastropub Nordic
Otavalankatu 3, Tampere
https://www.gastropubnordic.fi/

YHTEYSTIEDOT
Markkinointipäällikkö
Hanna Telakoski
+358 45 239 1856
hantelak(at)gmail.com

Kivijalkapuotimme
Tyrvään Pryki
palvelee asiakkaita osoitteessa
Marttilankatu 13 C 4, Sastamala
Talvikauden aukioloajat:
Ma, ti ja pe
klo 10 – 14


Tuotekuvat: Ilari Mehtonen