Virtamies Bäckmanin Limonaaditehdas

Limonaaditehtaan kotisivua uudistetaan. Sivu valmistuu joulukuun 2019 alkuun mennessä.
TUOTTEET

Alla ilmoitetut hintatiedot pätevät ostettaessa tuotteita suoraan valmistajalta, kukin jälleenmyyjä päättää omasta hinnoittelustaan. Jälleenmyyjiä pyydetään tiedustelemaan sisäänostohintaa valmistajalta.Apteekkari Bäckmanin Inkiwäärilimonaadi

5,90€ (sis.alv 14%)
Inkiväärilimonaadissa juomanautintoa hallitsee voimakkaana jälkimakuna levittäytyvä inkiväärin aromi, jota suloinen hunaja ja lempeä sitruuna tasapainottavat.


Apteekkari Bäckmanin Mansikkalimonaadi
5,90€ (sis.alv 14%)
Mansikkalimonaadissa maistuu mehevän kotimaisen mansikan ohella pirteä puolukka ja pyöreä hunaja. Juoman höyrymehupitoisuus on 54%.

Apteekkari Bäckmanin Punaherukkalimonaadi
Apteekkari Bäckmanin Valkoherukkalimonaadi
5,90€ (sis.alv 14%)
Tyrvään pontevan apteekkarin alkuperäisiä makuvalintoja 1910-luvulta. Rapsakan herukan ja hempeän hunajan liittoon kätkeytyy raikkaan, terveellisen ja hyväntuulisen virvoitusjuoman sielu. Sokeria herukkalimonaadit sisältävät vain ripauksen, makeus juomiin tulee  pääasiassa hunajasta!

“Kili-kili” -juomalasi, 2 dl
5,90€/kpl, 34,00€/6 kpl (sis.alv 24%)


Kaksikko
Kantokori, jossa 2 pulloa oman valinnan mukaan.
12,00€ (sis.alv 14%)


Nelikko
Kantokori, jossa 4 pulloa oman valinnan mukaan.
24,00€ (sis.alv 14%)


Kuusikko
Kantokori, jossa 6 pulloa oman valinnan mukaan.
36,00€ (sis.alv 14%)

Limonaadikori (16 pll)
20,00€ (sis.alv 24%)
Hinta sisältöineen 114,40€ (sis.alv 14%/24%)
16 pullon erän voi halutessaan ostaa myös käsityönä valmistetussa puisessa korissa. Limonaadikorit valmistaa lantulalainen puuseppä Ykä Pihlajamäki.

KIERRÄTYS


Tyhjät pullot pestään ja pannaan kiertoon. Pullot voi voi palauttaa jälleenmyyjillemme.

LIMONAADITEHTAAN TARINA

Virtamies Bäckmanin Limonaaditehdas jatkaa perinteitä, jotka apteekkari Otfried Abelard Bäckman (1860-1938) käynnisti vuonna 1892, perustaessaan kivennäisvesitehtaan apteekkinsa yhteyteen Sastamalaan. O.A. Bäckmanin apteekki ja limonaaditehdas sijaitsivat talossa, jossa nykyään toimii Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi.

Tehtaan tuotannosta tuolloin löytyi laaja valikoima eksoottisia nimikkeitä: Cardinal, Keisari, Cream, Malta, Cider, Vichy, joukossa toki myös kotoiset mansikka- ja herukkalimonaadit. Limonaaditehdas jakeli tuotteitaan ympäri Suomenmaata ja toimi osana apteekkari Bäckmanin liiketoimintaa joitakin kymmeniä vuosia.

Apteekkari Bäckmanin toiminta liikemiehenä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana oli monimuotoista: hän perusti Tyrväälle kirjakaupan, harjoitti siemenkauppaa ja koeviljelyä, oli perustamassa Tyrväälle mm. yhteiskoulua ja työväenyhdistystä. Hän oli myös nokkamies hankkeessa, joka johti Vammalan kauppalan syntymiseen vuonna 1907. Apteekkari oli tämän ohella pianisti, huilisti ja soitti bassoviulua paikallisessa kamariorkesterissa. Sveitsiläissyntyinen Maria-vaimo, kuusitoista lasta ja runsas joukko työväkeä takasivat sen, että elämä oli yhtä kuhinaa ja Marttilankadun apteekkirakennus koko kauppalan keskipiste.

Virtamies V-P. Bäckman jatkaa isoisänsä isän, apteekkari Bäckmanin toimintaa hedelmälimonaadin valmistajana. Toiminnassa kristallisoituu Virtamiehen monikymmenvuotinen ura käsityöläisenä ja luovan työn tekijänä. Elämisen ilo ja käsityön riemu syttyvät sillä hetkellä, kun hyväntuulisen, aistikkaan pienen limonaadipullon patenttikorkki poksahtaa auki. Ja kun juoman kaataa lasiin, saa huomata olevansa tekemisissä mahdollisesti laadukkaimman maassamme koskaan valmistetun virvoitusjuoman kanssa.

Apteekkari Bäckmanin hedelmälimonaadit valmistetaan 100% käsityönä ja suurella sydämellä. Makeutukseen käytetään pääsääntöisesti hunajaa, eikä juomiin kelpuuteta muuta kuin kaikkein parhaimpia raaka-aineita, usein lähituotettuna. Limonaadissa käytettävä inkivääri on tehtaan itse uuttamaa, marjamehut valmistetaan höyryttämällä. Säilyvyyden parantamiseksi juomiin on lisätty säilöntäainetta, muuten juomat ovat lisäaineettomia. Limonaadipullo (250 ml) on varustettu posliinisella, sinetöidyllä patenttikorkilla. Juomien säilyvyysaika huoneenlämmössä on 6 kk.


Apteekkari Bäckmanin perheväkeä ja ystäviä limonaadipullojen äärellä 1890-luvun alussa.

JÄLLEENMYYJÄT
Pukstaavin kahvila
Marttilankatu 12, Sastamala
http://www.pukstaavi.fi/fi/palvelut/kahvila.html

Tyrvään Pappila
Asemakatu 4, Sastamala
http://www.tyrvaanpappila.fi

Vammalan I apteekki

Torikeskus, Sastamala
https://www.vammalanapteekki.fi/

Gastropub Nordic
Otavalankatu 3, Tampere
https://www.gastropubnordic.fi/

Cafe Qwensel
Läntinen Rantakatu 13b, Turku
https://www.cafeqwensel.fi/

YHTEYSTIEDOT

V-P. Bäckman, limonaaditehtailija
050 590 1541
virtamies(at)virtamies.fi


Tuotekuvat: Ilari Mehtonen