Virtamies Bäckmanin Limonaaditehdas

K i l i s t e l l ä ä n !

Virtamies V-P. Bäckman on intohimoinen käsityöläinen ja virvoitusjuomien suurkuluttaja. Kesällä 2018, rikastaakseen kotimaista virvoitusjuomakulttuuria, hän perusti pienen limonaaditehtaan, jonka tuotteissa luonnollisuus, täyteläinen maku ja käsityö ovat pääasia.

Inkivääri- ja mansikkalimonaadit ovat koostumukseltaan huomattavan tukevia, niitä sopii nauttia sellaisenaan, jääkylmänä, tai keventää kivennäisvedellä. Herukkalimonaadit ovat keveämpiä, lähempänä perinteiseksi miellettyä virvoitusjuomaa.

Juomat on pakattu siroihin italialaisiin 250 ml lasipulloihin, jotka on varustettu posliinisella, sinetöidyllä patenttikorkilla.

Tuotteiden keskitetystä jälleenmyynnistä vastaa Bäckmanin talon/ Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin kahvila, Marttilankatu 12, Sastamala! Lisäksi myyntiä erilaisissa tapahtumissa.

Tehtaamme oivallisuuden voit tarkistaa seuraavasta raportista:
https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/

TuotteetApteekkari Bäckmanin Inkiwäärilimonaadi

Mairittelevan vastaanoton saanut uuden tyypin virvoitusjuoma, jossa hunajan pehmeys taltuttaa sitruunan kirpeyden ja nostaa inkiväärin, makujen kuningattaren, omalle valtaistuimelleen.

Satakuntalaisen kirkkoherran sanoin:

“Mikä olisikaan parempi tapa juhlia kuin nauttia vähäsen Apteekkari Bäckmanin inkiwääri-limonaadia. Se on limonadien Rolls-Royce, joka asettaa standardit uudelle tasolle. Suorastaan limonadien 2.0.”


Apteekkari Bäckmanin Mansikkalimonaadi

“Pihtiputaan Mummi” keksi tarjota Virtamiehelle mansikkamehua puolukalla höystettynä, ja siitäkö riemu ratkesi! Juoma alkoi elää omaa elämäänsä: höyrymehupitoisuus nostettiin 54 prosenttiin ja sokeri korvattiin pääosin hunajalla – vuosisadan resepti oli käsissä. Inkiwäärilimonaadin tapaan myös tätä juomaa on kehuttu maun kerroksellisuudesta.

Apteekkari Bäckmanin Punaherukkalimonaadi
Apteekkari Bäckmanin Valkoherukkalimonaadi

Tyrvään pontevan apteekkarin alkuperäisiä makuvalintoja 1910-luvulta, tuoreilla resepteillä. Rapsakan herukan ja hempeän hunajan liittoon kätkeytyy raikkaan, terveellisen ja hyväntuulisen virvoitusjuoman sielu. Sokeria näissä juomissa on vain ripaus.

“Kili-kili” -juomalasi, 2 dl


Kaksikko
Pahvinen kantokori, jossa 2 pulloa oman valinnan mukaan.


Nelikko
Pahvinn kantokori, jossa 4 pulloa oman valinnan mukaan.


Kuusikko
Pahvinen kantokori, jossa 6 pulloa oman valinnan mukaan.

Limonaadikori (16 pll)
16 pullon erän voi halutessaan ostaa myös käsityönä valmistetussa puisessa korissa. Limonaadikorit valmistaa lantulalainen puuseppä Ykä Pihlajamäki.

Kierrätys


Tyhjät pullot pyydetään palauttamaan suoraan valmistajalle
tai Pukstaavin kahvilaan kierrätettäväksi!

Limonaaditehtaan tarina.

Virtamiehen limonaaditehtailu etsii inspiraatiotaan paikallishistoriasta. Tyrvään piirikunnan apteekkari Otfried A. Bäckman (1860-1938) perusti limonaaditehtaan apteekkinsa yhteyteen v. 1892. Tehtaan tuotannosta löytyi laaja valikoima eksoottisia nimikkeitä: Cardinal, Keisari, Cream, Malta, Cider, Vichy … siellä joukossa toki myös kotoiset mansikka- ja herukkalimonaadit. Limonaaditehdas jakeli tuotteitaan ympäri Suomenmaata ja toimi osana apteekkari Bäckmanin kirjavaa liiketoimintaa joitakin kymmeniä vuosia.

Virtamies Bäckman jatkaa isoisänsä isän, apteekkari Bäckmanin toimintaa hedelmälimonaadin valmistajana. Toiminnassa kristallisoituu Virtamiehen monikymmenvuotinen ura käsityöläisenä ja luovan työn tekijänä. Virtamies Bäckmanin Limonaaditehtaan virvoitusjuomat valmistetaan sataprosenttisesti käsityönä. Juomiin käytetyt raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Kaikki tehtaalle palautetut pullot kierrätetään uuteen käyttöön. Mehustuksesta jäänyt marjapuuro päätyy tehtaan “toimitusjohtajan”, Paavali-pukin ruoka-astiaan. Juomien säilyvyysaika huoneenlämmössä on 6 kk.


Apteekkari Bäckmanin perheväkeä ja ystäviä limonaadipullojen äärellä 1890-luvun alussa.

Jälleenmyyjiä

Pukstaavin kahvila

Marttilankatu 12, Sastamala
http://www.pukstaavi.fi/fi/palvelut/kahvila.html
Paikalla nautittavaksi tai kotiin vietäväksi (myös pakkaukset!)

Tyrvään Pappila

Asemakatu 4, Sastamala
http://www.tyrvaanpappila.fi

Gastropub Nordic
Otavalankatu 3, Tampere
https://www.gastropubnordic.fi/

Cafe Qwensel
Läntinen Rantakatu 13b, Turku
https://www.cafeqwensel.fi/

YHTEYSTIEDOT

V-P. Bäckman, limonaaditehtailija
050 590 1541
virtamies(at)virtamies.fi


Tuotekuvat: Ilari Mehtonen