Sitruunasuudaa! – kohta sitä saa.

Virtamies piipahti tuonnoin Roismalan hautausmaalla, tervehtimässä maan povessa lötköttelevää apteekkari-pappaansa Abelardia. Kävi siinä miesten turistessa ilmi, ettei ihminen sentään pelkästä inkivääristä ja mansikasta elä, ehei.

Tarvitaan SITRUUNASUUDA! Oikein aito-pappamaista lausuntaa noudattaen.

Apteekkari Bäckmanin inspiroimassa ja Virtamiehen sekoittamassa sitruunajuomassa ei turhia twistailla: lopputulos on ehta sitruunainen, hunajalla ja sokerilla höystetty kuplajuoma. Sellainen ihan oikea vanhan ajan – sitruunasuuda! Poikain tykönä pullotettu.

Ensimmäinen erä Apt. Bäckmanin sitruunasuudaa saataneen valmiiksi heinäkuun puolenvälin kieppeillä. On siis mahdollista, että esim. Sastamala Gregorianan konserttiyleisö 15.-22.7. pääsee maistamaan uutuutta tuoreeltaan, Virtamieshän tuttuun tapaan on tarjoilemassa juomiaan konserttien yhteydessä tapahtumapaikalla, Pyhän Marian kirkolla.

Muuten tuote sinkautetaan S-ryhmän myymälöihin Pirkanmaan laajuisesti sekä niihin verratomiin kahviloihin ja ravintoloihin, jotka ovat päättäneet sisällyttää apteekkarin limpskat valikoimaansa. Muitakin juomia on myynnissä yhä laajemmin; Pyymäen konditoria Sastamalassa, Pyymäen OMA-kahvilat Tampereella ja Huittisten Vanha VPK uusimpina jälleenmyyjinä, osa pienen tauon jälkeen. Myös Vammalan Puistokadulla päivystävä Marenki-grilli palautti limpskat kesävalikoimaansa.

Vähän tuonnempana lisää.

Kili kili, ei se muusta parane! Ja perään ”Slit me’ hälsan!”

Pantillisen Sitruunasuudapullon etiketissä tavataan apteekkarin perheväkeä ja naapureita kekkeriä pitämässä nykyisen Pukstaavin puistossa, aivan alkuperäisen vesitehtaan perustamisen ajoilta, 1890-luvun alkupuolelta. Huomaa pöydällä seisovat alkuperäiset limonaadipullot, varmastikin Abelardin itsensä lasitehtaalta valkkaamat!