Fluviana Entertainment ohjelmatoimisto

C h a n s o n g !

Fluviana Entertainment ohjelmatoimisto tarjoaa korkeatasoisia musiikkipaketteja juhliin ja tapahtumiin. Ohjelmavalikoima ulottuu soolopianismista kokoillan musiikkiteatteriesityksiin. Pyydä tarjousta – räätälöimme ohjelman toivomustesi mukaan!


Ohjelmakokonaisuudet

V-P. Bäckmanin “reagoiva pianismi” perustuu vuosikymmenien saatossa kertyneeseen kokemukseen juhlamusiikin toteuttajana häissä, syntymäpäiväjuhlissa, ravintoloissa ja kahviloissa. Ohjelmisto on kansainvälinen ja koostuu ikivihreistä sävelistä joko instrumentaalitoteutuksena tai laulettuna. Juhlavan taustamusiikin kruunaa tarvittaessa lyhyt, juonnettu laulelmakonsertti (ks. luettelo vaihtoehdoista sivun lopussa).

Mikäli tapahtumapaikalta ei löydy pianoa, musiikin voi toteuttaa esiintyjän omalla sähköpianolla ja äänentoistolla.

Bäckmanin ikivihreä ohjelmisto on pääsääntöisesti englanninkielistä, mutta muutkin ratkaisut tulevat kysymykseen.

https://www.youtube.com/watch?v=PzLW8csZWug


RAGDOLL Rocktail Jazz Duon ohjelmisto koostuu pääasiassa ikivihreistä amerikkalaisista standardeista ja Bäckmanin omasta kevyemmästä tuotannosta.

Tyylikäs stemmalaulanta  on hioutunut pitkän ajan kuluessa – duon yhteinen taival on jatkunut jo puolitoista vuosikymmentä.

Parhaimmillaan Ragdoll on siellä, missä perinteinen viihdemusiikki ei riitä, mutta tiukkapipoiseen jazziinkaan ei haluta kallistua (=Rocktail Jazz).

Venla Ritanen, laulu
V-P. Bäckman, piano/laulu

https://www.youtube.com/watch?v=or1Xc72bihM


Venla & Pekka Folk Duo on pitkään toiminut kaksikko, jonka ohjelmiston runko muodostuu Bäckmanin säveltämistä lauluista mm. Edgar Allan Poen runoihin. Tämän ohella kuullaan runsas kokonaisuus kansanlauluja Amerikasta ja Englannista sekä perinteisiä folk-standardeja. Ohjelmisto on englanninkielinen.

Duon tulkintoja Poen runoista voi kuulla albumilla Edgar Allan Poe Songbook (Marras Workshop Records, 2010)

Venla Ritanen, laulu
Pekka (V-P.) Bäckman, kitara/laulu

https://www.youtube.com/watch?v=3E21Is9o0RQ


V-P. Bäckmanin/ Virtamiehen teemoja laulelmakonsertteihin

  • Lauluja elämästä ja elämän vierestä (laulelmia ja kupletteja; Kivi, Leino, Nortamo, Hellaakoski ym.)
  • Jaakko Juteini (ensimmäinen nykysuomalainen kaunokirjailija)
  • J.L. Runeberg (Vänrikki Stoolin tarinat, suomi/ruotsi)
  • Z. Topelius (joululaulut, ruotsi/suomi)
  • E.A. Poe (englanti)
  • H. Hoffmann (Jörö-Jukka, saksa/suomi)
  • Juhan Liiv (eesti)
  • Edvin Piira (Oodi vuodenajalle; Markus ja V-P. Bäckman)

Musiikkidraama

Uransa aikana V-P. Bäckman on säveltänyt useita musiikkiteatteriteoksia, joista osa odottaa näyttämötoteutustaan. Joukossa on myös pienimuotoisempia, harrastajavoimin toteutettuja kokonaisuuksia.

Kuusi ja Kataja (oma libretto). Sarjakuvaooppera 1995, kamariooppera 2018. Ensi-ilta näyttämötoteutuksena Tyrvään Pappilassa tammikuussa 2018.

Jörö-Jukka -pienoisooppera (Heinrich Hoffmann/Bäckman). Lastenkirjaklassikkoon sävelletystä laulusarjasta dramatisoitu näyttämöversio. Ooppera Pekka (Haahti), 2005.

Guldskat – Kullanmuru (libretto V. Pihlajamäki, H.C. Andersenin tarinaan). Valmistunut 2001. Alkusoitto ja 1 laulu esitetty alkuperäisenä orkesteritoteutuksena Odensessa v. 2003. Harrastajatoteutus 2012 (Sastamalan opisto).

Valpuri Kyni. Sastamalalaisnuorten librettoon sävelletty rockooppera. Toteutus nuorisotyöryhmällä Sastamalan koulunäyttämöillä 2008-2009.

Taikahuilu-satuooppera. V-P. Bäckmanin ja Virtapiiri-lapsikerhon muokkaama koominen versio “Mootsartin ja Sikaneederin” klassikosta. (Sastamalan opisto 2010).

Prinss’ Grünewald ja Helmikki ja rakas aasi Lemmikki. Bäckmanin säveltämä laulelmasarja Heinrich Hoffmannin lorukirjaan 2003. Suomennos V. Pihlajamäki. Esitetty Sastamala Gregoriana -festivaalin lastenkonserttina v. 2015.

Valburga. Maailman ensimmäinen latinankielinen kokoillan musikaali. 2016. Libretto V-P. Bäckman, käännös R. Pitkäranta ja S. Tuominen (perustuu Bäckmanin ja Hildur Kristín Thorstensenin luomaan tarinaan). Mittavaa näyttämötoteutusta suunniteltiin, mutta tuotanto keskeytyi 2018. Teos on osittain sovitettu jazzoopperamuotoon.

CHAGALL-musikaali. Tyrvään Pappilan/ Partnos Oy:n tilaama
värikäs musiikkidraama, libretto T. Ihalainen. Tyrvään Pappilan kivinavettagalleria. Musikaali kertoo Marc Chagallista luomassa massiivista kuvasarjaa Dafniksen ja Khloen tarinaan. Näytännöt suunniteltiin alunperin kesälle 2020. Toteutus on koronatilanteen vuoksi kuitenkin jouduttu siirtämään kesälle 2021. Lisätietoja tilanteen tasaannuttua.

Saatetaan musikaalit näyttämölle! Ovet ovat jo avoinna!


Yhteystiedot

Virtamies V-P. Bäckman
Uotinkuja 3
38200 Sastamala

+358 50 5901541
virtamies(at)virtamies.fi