Virtamiehen säveltämä Edvin Piira -ilta Helsingin Temppeliaukion kirkossa 7.11.2019 klo 18

Edvin Piira -ilta on kunnianosoitus hiljattain edesmenneelle helsinkiläisrunoilija Edvin Piiralle (1931 – 2018). Piira oli arjen realisti ja vuodenaikojen intohimoinen kuvittaja. Hänen runouteensa syntynyttä musiikkia kuullaan sekä Oodi vuodenajalle -konsertissa että Kuusi ja kataja -kamarioopperassa, jotka yhdessä muodostavat Edvin Piira -illan.

Edvin Piira käsittelee vuodenaikojen vaihtumista, ”keskeisarkea” ja romanttisia aiheita, kuten merta ja luontoa, mitä omaperäisimmällä tavalla. Runot ovat pieniä, mutta niiden jokainen sana on punnittu. Piira oli aikansa lahjakkuus, jonka tuotanto on jäänyt katveeseen.

Illan ensimmäisellä puoliajalla kuullaan Oodi vuodenajalle -konsertti, joka koostuu Veli-Pekka Bäckmanin säveltämistä Piiran runoista

Toisella puoliajalla esitetään Veli-Pekka Bäckmanin säveltämä kamariooppera Kuusi ja kataja, joka pohjautuu Piiran kahteen runoon.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 10 euroa. Tuotto menee lyhentämättömänä Naisten Pankin toimintaan. Naisten Pankki tukee kehitysmaiden naisten toimeentuloa ja yrittäjyyttä kestävän kehityksen periaattein.

Esityksen kesto noin 1,5 tuntia.

Esiintyjät
Oodi Vuodenajalle: Markus Bäckman ja Veli-Pekka Bäckman
Kuusi ja kataja: Janne Hautsalo, Pekka Haahti, Tia Svanberg
Camerata Amoroso -jousikvartetti

Ohjaus: Evan Schoombie
Visualisointi: Terhi Ihalainen ja työryhmä
Valotekniikka: Jari Piitulainen

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja katsomaan esitystä!

https://www.facebook.com/events/400446347564349/

https://www.naistenpankki.fi/tapahtumat/kamariooppera-kuusi-ja-kataja-7-11/