Limonaadikili ja Portteripukki lyövät sorkkaa!

Virtamies Bäckmanin Limonaaditehdas perustaa 1. marraskuuta asiakaspalvelupisteensä Tyrvään Prykiin, Sastamalan keskustaan! Vielä lokakuun mittaan limsakuski järjestelee toimituksia sopimuksen mukaan, mutta marraskuun alusta lähtien asiakkaiden tilaamat juomat ovat keskitetysti noudettavissa Prykistä. Aivan lähiaikoina ratkeaa myös, koska tuote ilmestyy jälleenmyyjien valikoimiin.

Mikä sitten on Tyrvään Pryki? Se on pieni suloinen kauppahuone Historiallisen Tyrvään keskipisteessä, vanhan Vammalan hermokeskuksessa. Kirjakustannukseen ja monipuoliseen paikallishistoralliseen toimintaan keskittyvä Warelia on toiminut tiloissa jo pitkään. Fluviana Oy, Virtamiehen monipuolisen toiminnan ympärille rakentunut yritys, riemuitsee mahdollisuudesta asettua keskelle kotikaupunkia parhaimpaan seuraan ja oikealle asialle. Prykissä saa piipahtaa maistamassa limonaadia tai jutustelemassa mukavia. Siellä voi tehdä kirjaostoksia, hankkia kuvataidetta seinien somisteeksi ja paljon muuta. Seinien sisällä kuplii limonaadin ohella myös Virtamiehen Arkkitehdas, askarreltavien pienoismallien työpaja.

Pryki on sitä paitsi varsinainen pukkikeskittymä: Warelian henkiin herättämän Tyrvään Portterin tunnuspukki ja limonaadia hörppivä pikku kili lyövät siellä sorkkaa, kuten Warelian nokkamies Marko Vesterbacka asian ilmaisee. Jopa askarreltavia pienoismalleja piirtävän Virtamiehen piirustuspöytä seisoo pukkien päälle!

Tyrvään Prykin tarina kietoutuu monipuolisesti Marttilankadun historiaan.

1870-luvulta alkaen merkittävä osa tyrvääläistä liiketoimintaa ja elämänmenoa keskittyi vuosikymmenien ajan apteekkiin ja sen ympäristöön, Marttilankadun varrelle. Vaikka kaupallinen toiminta nyky-Sastamalassa on näkyvämpää Puistokadun varrella, Marttilankadun asema hengen ja virkistyksen viljelemisen keskittymänä on kiistaton. Vanha apteekki nikkarityylisine huviloineen on muuttunut uljaaksi museokeskukseksi, sen vieressä toimii lasten- ja koko perheen kulttuuria palveleva Herra Hakkaraisen talo, hullun hauskoine autopihoineen. Näitä vastapäätä sijaitsee mm. Tyrvään maineikas antikvariaatti ja Tyrvään Pryki. Vanhalle ”Sastamalan Kumille”, tyylipuhtaalle funkis-kaunottarelle, on uusien omistajien myötä povattu uljasta tulevaisuutta. Kirjakellaristaan tunnettu Tyrvään kirjakauppa, alunperin sekin osa Tyrvään apteekkia, palvelee asiakkaita saman kadun varrella. Ei myöskään sovi unohtaa kirjakaupan naapurissa sijaitsevan Vammalan lukion merkitystä paikallisena hengenviljelijänä. Tyrvään Portteria valmistettiin aikoinaan yhteiskoulun naapuritontilla, joten saman kadun varrelta löytyvät myös Eino Leinon ylistämän imunesteemme alkulähteet.

Marraskuun ensimmäisen päivän aamu koittaa pikemmin kuin arvaammekaan. Ei siis muuta kuin Sastamalaan limonaadi- ja kirjaostoksille!

Virtamies Bäckman.

Lisätietoja:

http://www.virtamies.fi

http://www.warelia.fi

Apteekkari Bäckmanin inkiwäärilimonaadi valmistuu Kaukolan tehtaalla, mutta marraskuun alusta sen jakelu keskitetään Tyrvään Prykiin, Marttilankatu 13, Sastamala.